latinica  ћирилица
20/06/2017 |  16:26 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Šume Srpske će u opštini Brod pomoći rekonstrukciju puteva (VIDEO)

Šume Srpske pomoći će opštini Brod u rekonstrukciji puteva, posebno onih kojima ovo javno preduzeće eksploatiše oblovinu. Ovo je dogovoreno na sastanka predstavnika uprave Šuma Srpske i brodske opštine.
Šume Srpske pomažu opštini Brod - Foto: RTRS
Šume Srpske pomažu opštini BrodFoto: RTRS

Mnogi putevi koje koriste Šume Srpske su urušeni, ali Opština Brod nema sredstava kojima bi ovu infatsrukrutu ponovo uredila.

Razgovarano je i o rješavanju drugih pitanja od obostranog interesa.

- To su pitanja za sve lokalne zajednice, to je pitanje putne infatstrukture i nedostatka sredstava opštine da bi ta inftstruktura bila u funkcionalnom stanju, kaže načelnik Broda, Ilija Јovičić.

Risto Marić, direktor Šuma Srpske rekao je da se u trećem kvartalu pokuša odraditi taj dio puteva koji su urušeni.

Reagujući na sindikalnu najavu štrajka zbog novog Pravilnika, čija primjena radnicima ne odgovara, Marić ističe da je riječ o samoproklamovanoj grupi, koja ne predstavlja interese radnika: "Mi smo Pravilnik donijeli na osnovu Odluke Vlade R rpske i taj isti Pravilnik je usvojio Nadzorni odbor. Ne vidim nijedan razlog da neko može da manipuliše i da kaže da je to direktor donio preko koljena."

Zahtjevi ove grupe su neopravdani, jer nisu zaključili Kolektivni ugovor, zato što nisu Sindikat već samo Udruženje sindikalnog djelovanja, navodi Marić.

Iz Sindikata su ranije poručili da im je novi pravilnik neprihvatljiv, jer su im njegovom primjenom, smanjene plate.