latinica  ћирилица
21/06/2017 |  13:47 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Trebinje: Mališani sa Kosova i Metohije uvijek dobrodošli

Predstavnici Gradske uprave Trebinje danas su organizovali prijem za nastavnike i djecu sa Kosova i Metohije koji borave u ovom gradu, poručujući im da su uvijek dobrodošli u ovaj grad.
Trebinje: Prijem za nastavnike i djecu sa Kosova - Foto: SRNA
Trebinje: Prijem za nastavnike i djecu sa KosovaFoto: SRNA

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić istakao je da su gosti iz Zvečana u Trebinju "svoji na svome" i da uvijek mogu da računaju na pomoć Grada.

"Želim da ugodno provedete vrijeme kod svojih domaćina i da shvatite da ćete ovdje uvijek imati prijatelje", rekao je Ćurić i izrazio nadu da će sljedeće godine još više djece sa Kosova i metohije doputovati u Trebinje.

Kod vršnjaka iz Trebinja od 17. do 24. juna boravi pedesetoro djece iz Zvečana.

U organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije 650 djece iz srpskih porodica boravi u 14 gradova i opština Republike Srpske.

Predsjednik ovog odbora Milorad Arlov zahvalio je Gradskoj upravi Trebinja, nastavnicima i porodicama iz Trebinja, koji učestvuju u šestom projektu pod nazivom "Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

U ime nastavnika i djece sa Kosova i Metohije koja borave u Trebinju, zahvalio je predsjednik opštine Zvečani Ivan Todosijević, koji je istakao da je želja Srba iz južne srpske pokrajine da u narednom periodu ugoste djecu iz Republike Srpske.

Tokom boravka kod porodica vršnjaka u Trebinju, djeca sa Kosova i Metohije imaju organizovane posjete ustanovama kulture u gradu, turističke obilaske i ostale sadržaje prilagođene njihovom uzrastu.

Izvor: SRNA