latinica  ћирилица
21/06/2017 |  13:51 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Potpisan Protokol o nastavku saradnje sa ustanovom "Banja Koviljača" (VIDEO)

U Banji Koviljači danas je potpisan Protokol o nastavku saradnje između Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača", koji predviđa popust od 10 odsto za korisnike usluga ovog centra, koji dolaze iz Republike Srpske.
Banja Koviljača-potpisan sporazum - Foto: RTRS
Banja Koviljača-potpisan sporazumFoto: RTRS

Uspješna saradnja Vlade RS i Vlade Srbije na jačanju kapaciteta u oblasti zdravstvenog turizma i zajedničkog nastupa na regionalnom i svjetskom tržištu, nastavljena je potpisivanjem ugovora između Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

U Banji Koviljači danas je potpisan Protokol o nastavku saradnje između Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača", koji predviđa popust od 10 odsto za korisnike usluga ovog centra, koji dolaze iz Republike Srpske.

Sporazum su potpisali ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, direktor Specijalne bolnice "Banja Koviljača" Aleksandar Јokić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Meho Mahmutović.

Gluhaković je rekao da je riječ o aneksu sporazuma, koji omogućava popust od 10 odsto za usluge Ustanove "Banja Koviljača" svim korisnicima iz Republike Srpske, koji će važiti od 15. novembra ove do 15. marta sljedeće godine.

"Ovo je nastavak dobre saradnje za sve pacijente kojima su potrebne usluge ovog zdravstvenog centra, kao što su liječenje reumatskih oboljenja i osteoporoze, što mi u Republici Srpskoj nismo u mogućnosti da pružimo", izjavio je Gluhaković.

On je naveo da je za dvije godine, od kada resorno ministarstvo sarađuje sa "Banjom Koviljačom", posjeta korisnika iz Republike Srpske ovoj zdravstvenoj ustanovi porasla za 28 odsto.

"Naši građani su prepoznali da su uslovi za njihovo zdravstveno liječenje u ovoj ustanovi najkvalitetniji", napomenuo je Gluhaković.

Interesovanje turista i pacijenata prevazilazi kapacitete Banje Koviljače, tako da se u ovoj ustanovi gradi novo krilo čiji su radeovi uveliko u toku, istakao je direktor Banje Koviljače Aleksandar Јokić.

Zajednički nastup u ponudi na trećim tržištima je razvojna šansa za banje u Srpskoj i Srbiji.

"Taj spoj turizma i medicine daje dobru i kvalitetnu ponudu u medicinskom ili zdravstvenom turizmu od kojeg svi mogu da imaju koristi", istakao je Meho Mahmutović, državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Svima je u interesu da ovaj region postane lider u zdravstvenom turizmu i sigurni smo da ćemo to u narednom periodu i učiniti, zajednička je poruka predstavnika vlade Srbije i Republike Srpske.