latinica  ћирилица
22/06/2017 |  09:51 ⇒ 15:10 | Autor: RTRS

Stanje u bankarskom sektoru danas na dnevnom redu Vlade Srpske

Vlada Republike Srpske danas će razmatrati izvještaje o stanju u bankarskom sistemu Republike Srpske za prošlu godinu i o poslovanju i rezultatima rada sa finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo Republike Srpske za isti period.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Vlada će razmatrati i izvještaj o stanju na tržištu hartija od vrijednosti za prošlu godinu, te izvještaje o radu za prošlu godinu Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske i o finansijskom poslovanju Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske za period od 1. januar do 31. decembra prošle godine.

Na dnevnom redu je i prijedlog izmjene Odluke o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za ovu godinu, kao i informacija o pregovorima sa kineskom firmom "Čajna Šandong Internešenel Ekonomik end Tehnikal Korporejšn Grup Ltd".

Iz Biroa Vlade za odnose s javnošću saopšteno je da je na dnevnom redu sjednice razmatranje Prijedloga zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj, Prijedlog  zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, te Prijedlog strategije razvoja kulture Republike Srpske 2017-2022. godine.

Vlada bi trebalo da razmatra i te informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola za školsku 2017/2018. godinu, o odobrenju realokacije sredstava između Ministarstva prosvjete i kulture i osnovnih škola, za period od 1. januara do 30. juna ove godine u ukupnom iznosu od 15.000 KM, te prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na izmjenu Reda vožnje u željezničkom putničkom saobraćaju za 2016/2017. godinu.