latinica  ћирилица
22/06/2017 |  15:57 ⇒ 23/06/2017 | 09:51 | Autor: RTRS

Lukač: Ne postoje informacije o mogućem terorističkom napadu u Banjaluci (VIDEO)

Borba protiv terorizma jedan je od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

MUP Srpske razmjenjuje podatke sa ostalim policijskim agencijama u BiH, kako bi se došlo do pouzdanih podataka o pojedincima ili grupama, koje mogu biti potencijalni izvršioci terorističkog napada.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske ne postoje informacije o mogućem terorističkom napadu u Banjaluci, kako je to prije nekoliko dana objavio list "Euroblic". Gostujući u emisiji " Otvoreno rečeno" Radija Republike Srpske, Lukač je rekao da nije primjereno da mediji prenose neprovjerene informacije i tako stvaraju atmosferu straha.

Lukač kaže da je nakon pisanja "Euroblica" kontaktirao sa direktorom Obavještajno bezbjednosne agencije Osmanom Mehmedagićem i direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadom Vilićem, čije ime je pomenuto u spornom tesktu.

Lukače je dodao da su mu obojica izričito naglasili da nemaju informacije o mogućem terorističkom napadu na području Banjaluke i da je to spinovanje javnosti, čime neko namjerno pravi atmosferu straha.

Lukač je zaključio da je teško govoriti o motivima takvog spinovanja, bez poznavanja izvora.