latinica  ћирилица
23/06/2017 |  11:37 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Krsmanović: SZP praktično ne postoji!

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da se organi takozvanog Saveza za promjene uopšte ne sastaju i da se može reći da ovaj savez praktično ne postoji. Dodao je da postoje samo neformalni razgovori, i to u vezi sa mogućim zajedničkim kandidatima na izborima.
Zdravko Krsmanović - Foto: RTRS
Zdravko KrsmanovićFoto: RTRS

"Što se tiče PDP-a i NDP-a, izvjesno je da će Mladen Ivanić biti kandidat naše koalicije za jednu od funkcija. Ako bi nastali neki problemi u razgovorima sa SDS-om o tome, sigurno je da PDP i NDP neće odustati od svog stava i da će se onda krenuti u razgovore i sa drugim političkim akterima, koji će biti na političkoj sceni", rekao je Krsmanović za "Euroblic".

On je naveo da se Predsjedništvo SzP-a veoma rijetko sastaje, te da nisu uspjeli čak nijednom da se sastanu poslije lokalnih izbora kako bi analizirali rezultate iako su u dosta opština imali zajedničke kandidate.

Generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da su PDP i NDP održali sastanak na najvišem nivou i da je njihov zajednički nastup na izborima praktično gotova stvar, te da već neko vrijeme čekaju SDS da bi održali zajednički sastanak.

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević tvrdi da se razgovori unutar SzP-a vode na nivou lidera i vjeruje da će Savez imati zajedničke kandidate na izborima.

Izvor: SRNA