latinica  ћирилица
23/06/2017 |  11:49 | Autor: RTRS

Bolnica u I.Sarajevu - polaganje kamena temeljca do kraja mjeseca

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović očekuje da će do kraja mjeseca biti postavljen kamen temeljac za novu zgradu Bolnice, čime će biti ispoštovan raniji dogovor za izgradnju jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na području Sarajevsko-romanijske regije.
Bolnica Kasindo - Foto: RTRS
Bolnica KasindoFoto: RTRS

"Mislim da će taj rok do kraja mjeseca biti ispoštovan i, po svemu sudeći, izgleda da će ovoga puta biti tako", rekao je Todorović Srni.

On je naveo da je u toku izvođenje pripremnih radova na lokaciji gdje će biti građena nova zgrada bolnice i da su zadovoljni njihovim tokom.

Nakon sastanka sa predstavnicima lokalnih zajednica Sarajevsko-romanijske regije i ove zdravstvene ustanove, održanog 12. juna u Istočnom Sarajevu,
ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je novinarima da će izgradnja nove zgrade Bolnice Istočno Sarajevo početi za 15 do 20 dana.

Izgradnja i opremanje nove zgrade zdravstvene ustanove trebalo bi da košta 46,58 miliona KM bez PDV-a.

Novu zgradu Bolnice u Istočnom Sarajevu izgradiće i opremiti grupa "Marković invest-R.M." iz Laktaša i "Medikal" iz Mostara, koji su na tenderu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite izabrani kao najpovoljniji ponuđači.

Novu zgradu Bolnice, površine 10.500 metara kvadratnih, činiće dva spojena objekta - stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa nedavno izgrađenim polikliničkim objektom.

Izvor: Srna