latinica  ћирилица
23/06/2017 |  12:22 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Obnova lokalnih puteva u Vlasenici (VIDEO)

Radovi na rekonstrukciji nekategorisanih lokalnih puteva u Vlasenici počeli su nedavno, a ovih dana nastavljeni su punom dinamikom.
Vlasenica - rekonstrukcija puteva - Foto: RTRS
Vlasenica - rekonstrukcija putevaFoto: RTRS

U toku su radovi u mjesnoj zajednici Donji Zalukovik, a riječ je o znatno urušenoj i propaloj putnoj infrastrukturi, te će se ovim radovima povećati bezbjednost saobraćaja i olakšati rad velikog broja poljoprivrednika koji žive na ovom području.

- Godinama smo imali te probleme, godinama smo čekali. Uredili smo groblje, doveli vodu i struju, ali nismo imali put - kaže Mlađo Pantić, iz Neđeljište.

- Ovdje smo bili odsječeni od glavnih puteva, nismo mogli prići groblju. Za mještane je ovo od velikog značaja - rekao je Pero Јurošević, iz zaseoka Mitrići.

Vojin Alempić, iz zaseoka Rogosija, kaže da već decenijama nisu imali kvalitetan put, iako im je to u više navrata obećavano, ali do sada nije bilo urađeno.

Radove izvodi Opština Vlasenica uz podršku Oružanih snaga BiH.

- Očekujemo da ćemo u ovom mjesecu ispjeti da završimo ovu istočnu i sjevernu stranu teritorije opštine, a sljedeći mjesec smo planirali zapadnu i južnu stranu, tako da ćemo sva ruralna naselja i regionalne puteve uraditi u ovoj godini - rekao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Do sada je ukupno rekonstruisano oko 18 kilometara nekategorisanih lokalnih puteva, a radovi će biti nastavljeni i na ostalim područjima opštine.