latinica  ћирилица
23/06/2017 |  19:19 | Autor: RTRS

Brnabić: Srbija centar srednje i jugoistočne Evrope

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da se svečanom inauguracijom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kojoj prisustvuju gosti iz cijelog sivjeta, Srbija otvara i etablira kao centar srednje i jugoistočne Evrope.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Brnabićeva je istakla da je ovaj događaj pokazatelj nove energije u regionu, te da je diplomatski i ekonomski važan za Srbiju.

- To je odlično i vidim samo velike pluseve za Srbiju - rekla je Brnabićeva za RTS u Palati "Srbija" gdje je u toku svečanost povodom inauguracije predsjednika Srbije.

Ona je navela da od bilateralnih susreta očekuje konkretne dogovore i realizaciju različitih projekata.

Napominjući da se u prethodna dva dana sastala sa brojnim zvaničnicima iz Evrope, Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Afrike, Kanade, Brnabićeva je rekla da su Emirati zainteresovani za nekretnine i poljoprivredu, Kanada za rudarstvo, Kina za poljoprivredu, energetiku, turizam, građevinu, filmsku industriju, zemlje EU za regionalnu saradnju.

- Svi predsjednici zemalja regiona su ovdje. To je najbolji način za razgovore o regionalnoj saradnji i stabilnosti. Srbija u ovom trenutku ima najbolju situaciju na makroekonomskom i finansijskom planu i stabilna je - naglasila je Brnabićeva.

Izvor: SRNA