latinica  ћирилица
24/06/2017 |  19:53 ⇒ 21:55 | Autor: RTRS

Poslanici Skupštine Srbije danas nisu glasali o osnivanju dva nova ministarstva

Poslanici Skupštine Srbije danas nisu glasali za Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o ministarstvima, koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva – ekologije i evropskih integracija, iako je to bila jedina tačka dnevnog reda, a sjednica će biti nastavljena u ponedjeljak, 26. juna.
Skupština Srbije (foto: www.mondo.rs) -
Skupština Srbije (foto: www.mondo.rs)

Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović rekao je da ce te izmjene i izbor nove vlade na celu sa Anom Brnabić omoguciti dalji razvoj Srbije u svim oblastima, te da ministarstva već postoje.

"Zaštita životne sredine već postoji, samo što je u okviru Ministarstva poljoprivrede. Što se tiče EU integracija - pa faktički to ministarstvo postoji, samo se tako ne zove", objasnio je Maritinović.

Opozicioni poslanici najavili su da neće podržati izmjene Zakona, ali većina njih smatra da treba da postoji novo ministarstvo za zaštitu životne sredine, prenosi beogradski mediji.

Dio opozicije oštro je kritikovao osnivanje ministarstva za evropske integracije.

Raspravu u Skupštini obilježila je žustra polemika o broju resora u Vladi kao i o mandataru Ani Brnabić, kao i tome ko će zapravo biti premijer.

Izvor: SRNA