latinica  ћирилица
03/07/2017 |  19:47 ⇒ 05/07/2017 | 08:26 | Autor: RTRS

Nadal i Marej u drugom kolu Vimbldona

Rafael Nadal uspješno je startovao na Vimbldonu, pošto je u prvom kolu u tri seta savladao DŽona Milmana, 6:1, 6:3, 6:2.
Rafael Nadal - Foto: Getty Images
Rafael NadalFoto: Getty Images

Španac je izgledao potpuno superiorno u svim aspektima i jednostavno nije dao nikakvu šansu Australijancu.

Sve je funkcionisalo perfektno, a to se vidi i u rezultatu, s obzirom da je Nadal dopustio 137. igraču svijeta samo šest gemova.

Rafa je prvi set mogao da dobije sa nulom, pošto je imao dosta prilika da napravi brejk, ali je onda na kraju poslije 33 minuta igre slavio sa 6:1.

U drugom setu Milman je pružio dobar otpor "Biku sa Maljorke" uspjevši čak i da napravi ribrejk. Međutim, Nadal je do kraja seta uspio još jednom da oduzme servis Australijancu i da set dobije sa 6:3.

Treći setu činilo se da će Nadal samo dovršiti posao, pošto je poveo sa 4:0. Ipak, Rafa se opustio što je Milman znao da iskoristi i da vrati jedan brejk prednosti. Ipak do kraja meča drugi igrač svijeta uspio je da slavi i da se plasira u drugo kolo.

U narednoj rundi sastaće se sa Donaldom Јangom, kojem je Denis Istomin predao meč.

Marej ubjedljiv na startu, protiv Brauna u drugom kolu

Endi Marej startovao je pobjedom na Vimbldonu, pošto je u prvom kolu savladao Aleksandera Bublika sa 6:1, 6:4, 6:2.

Branilac titule veoma sigurno započeo je najprestižniji turnir na svijetu, pošto je posle sat vremena i 46 mintua igre uspio da trijumfuje protiv Kazahstanca.

U jednom trenutku kiša je prekinula meč, međutim igrači su se poslije otprilike pola sata vratili na teren.

U prvom setu Mari je uspio dva puta da oduzme servis Bubliku i da ubjedljivo sa 6:1 dođe do vođstva od 1:0 u setovima.

Tokom drugog, 'laki luzer' je pružio jači otpor, imao čak tri brejk lopte da izjednači na 5:5, ali je prvi reket svijeta uspio da ih spasi i dobije drugi set. U trećem Endi je samo dovršio posao i tako se plasirao u naredno kolo.

Marej će u narednom kolu igrati sa Dastinom Braunom, koji bi mogao da bude potencijalna mina. Nijemac je do prolaza u drug rundu stigao preko Žao Souze, kojeg je pobijedio u četiri seta.

Izvor: B92