latinica  ћирилица
11/07/2017 |  14:13 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Čubrilović: Rješavati specifične probleme rubnih opština u Srpskoj (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da bi političari trebalo mnogo više da urade kako bi bili riješeni specifični problemi koje imaju rubne opštine u Srpskoj.
Čubrilović u Drvaru - Foto: RTRS
Čubrilović u DrvaruFoto: RTRS

Čubrilović se danas u Istočnom Drvaru sastao sa načelnicom ove opštine Milkom Ivanković. Povod sastanka bio je razvoj opštine, te čuvanje interesa srpskih povratnika.

Šumarstvo je osnovna djelatnost u Istočnom Drvaru, gdje osim opštinske administracije, rade Dom zdravlja, policijska ispostava i privatne firme. Predsjednik parlamenta rekao je da je neophodna podrška pograničnim opštinama poput ove.

Čubrilović je naveo da smatra da je neophodno podržati razvoj ove opštine, bez obzira na njihove trenutne potrebe, ali gledajući strateški ova opština zaslužuje pažnju svih organa i institucija Srpske.

Ivankovićeva je navela da je ova opština u rangu izrazito nerazvijenih opština, zbog čega su pokrenuti određeni projekti za čiju je realizaciju potrebna podrška. Dodala je, da iako je opština finansijski stabilna, da joj je potrebna podrška institucija i Vlade Republike Srpske.