latinica  ћирилица
14/07/2017 |  13:33 | Autor: RTRS

Zvizdić: Za ekonomski napredak BiH ključne nove investicije

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom uprave kineske kompanije "CRRC urban trafik Kft" Gu Јifengom i vlasnikom "ASA prevent grupacije" Nijazom Hastorom o investiranju u BiH, sa posebnim akcentom na saobraćajni sektor.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je Zvizdić istakao da su za ekonomski napredak BiH ključne nove investicije i izrazio zadovoljstvo saradnjom Kine i BiH.

On je istakao je da BiH već sarađuje sa kineskim firmama i da postoji spremnost za unapređenje saradnje u mnogim oblastima, a posebno u sektoru saobraćajne infrastrukture.

Zvizdić je naglasio zadovoljstvo činjenicom da kompanija CRRC namjerava investirati u BiH i raditi sa domaćim uspješnim kompanijama.

Gu je rekao da su u BiH prepoznali prostor za nove investicije i izrazio zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje sa "ASA prevent grupacijom".

On je rekao da saradnja BiH i Kine može doprinijeti razvoju zapadnog Balkana.

Hastor je rekao da dovođenje jednog od najvećih investitora iz Kine predstavlja doprinos razvoju privrede u BiH i jačanju infrastrukture koja je ključna za privlačenje novih investicija.

Izvor: SRNA