latinica  ћирилица
14/07/2017 |  14:13 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Zašto su Arapi napali ženu u Sarajevu?

Stanovnici sa ovih područja takvi kakvi jesu uglavnom poštuju pravila ponašanja, zakone, običaje drugih zemalja, koje turistički ili poslovno posjete.
Fejsbuk poruka (Foto: facebook / screenshot) -
Fejsbuk poruka (Foto: facebook / screenshot)

Trude se i da putnike namjernike, bez obzira iz koje zemlje bili ugoste na najbolji mogući način. Međutim, po svemu sudeći im se ne vraća "milo za drago" .

U maksimalnom iskorištavanju velikodušnosti u BiH , po svemu sudeći, prednjače Arapi, koji su uložili novac u razvoj pojedinih "dijelova" BiH, pa očito misle da im to daje pravo da promovišu svoje hirove.

Na svoju kulturu i "pravila" ponašanja bi da privole domicijalno stanovništvo. Naime, žena Adela Mahmutović kojoj su Arapi zamerili što hoda "golog ramena" po jednom tržnom centru natjerala ne društvene mreže na razmišljenje statusom koji je objavila na Fejsbuku.

- Guram ja kolica, a majica mi spada sa ramena i već me nervira. Uporno je kao štimam, jer se spušta do pola leđa. Ništa strašno niti opasno, ipak je ljeto! I tako ja sva u sikiraciji oko sebe, majice i hrane, prilazi gospođa "Ona". Sikće, pišti i vrišti na mene, na arapskom, mlatarajući rukama kao pomahnitala zvijer. Prepadoh se ja te preslatke ženice koja me satjera u neki ćošak. Dolazi i muž koji govori nešto - samo sam Alah razumjela , prijeteći mi prstom ispred nosa. U meni se već smjenjuju razne emocije. Pokušavam nešto reći, ne daju mi.

- Oni će mene napadati u mom gradu, u mom tržnom centru jer mi se vidi golo rame? Primitivci! Dolazi nam "šljam" zadnji koji se ne zna okupati. Busaju se u prsa kao veliki vjernici, a kockarnice i barovi vrve od njih. Ovde poštujete našu kulturu, različitosti, vjerska opredeljenja, a ne namećete vašu, piše u postu na društvenim mrežama ova Sarajka.

Izvor: Blic