latinica  ћирилица
14/07/2017 |  15:30 ⇒ 16:07 | Autor: RTRS

Đoković u zavojima napustio Vimbldon

Novak Đoković na tužan način završio je nastup na Vimbldonu, prvom predajom na nekom od Grend Slem turnira poslije osam godina.
Novak Đoković - Foto: RTRS
Novak ĐokovićFoto: RTRS

Posljednji put na tako nešto bio je prinuđen još 2009. godine na Australijan Openu, kada je predao meč Endiju Rodiku.

Bol u laktu bio je prejak, pa je morao da se izvini Tomašu Berdihu već na startu drugog seta i oprosti se od potencijalne borbe za veliko finale. Poslije meča, na konferenciji za medije, postalo je jasno da se ne radi o nimalo bezazlenom problemu.

Zbog bolova u desnom laktu najbolji srpski sportista u istoriji, ispostavilo se, i igra dosta slabije u posljednjih godinu dana, a o ozbiljnosti povrede svjedoči i slika napravljena u trenutku kada Novak ulazi u auto i napušta kompleks Old England Kluba – sa zavojem na ruci, ali i osmjehom na licu.

- Nije rame, nego lakat koji me muči već godinu i po dana. Zbog toga sam morao da predam Vimbldon. Pokušao sam sve da ga oporavim od utorak i bio sam sposoban da igram nekih 30 minuta. Kod forhenda i servisa sam osjećao najviše i nije bilo svrhe da nastavim - rekao je Novak poslije predaje.

Novak je najavio detaljne testove i razgovore sa vodećim stručnjacima za ovakve vrste povreda, a njegovim poštovaocima  ostaje nada da će biti potpuno spreman barem za drugi dio američke turneje, kao i sam finiš takmičenja u Dejvis Kupu.

Izvor: Agencije