latinica  ћирилица
14/07/2017 |  16:22 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Hurgada- Ubijene dvije Ukrajinke, četvoro turista izbodeno!

Među povređenim turistima u napadu u Hurgadi nema srpskih državljana, rekao je za RTS otpravnik poslova u ambasadi Srbije u Kairu Јugoslav Vukadinović.
Napad u Hurgadi - Foto: Screenshot/YouTube
Napad u HurgadiFoto: Screenshot/YouTube

Prethodno je AP javio da je među izbodenima troje srpskih državljana.

Јugoslav Vukadinović je rekao da u hotelu u kome se dogodio napad ima tridesetak soba u kojima su smješteni srpski turisti, ali svi oni su bezbjedni. Ambasada je u kontaktu sa hotelom kao i sa porodicama turista. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta saopštilo je da je napadač nožem ubio dvoje ukrajinskih turista i ranio četvoro turista u odmaralištu Hurgada na Crvenom moru, prenosi Rojters.

AFP je naveo da je napadač uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Policajac, čije ime nije objavljeno zbog toga što nije ovlašten da daje izjave za medije, rekao je da je napadač zadao turistima rane u predjelu lica, vrata i stopala.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta ranije je saopšteno da je prva istraga pokazala da se napadač ušunjao u hotel i izbo šest osoba, nakon što je prethodno doplivao sa obližnje plaže do odmarališta u Hurgadi.

Napadač je odmah nakon napada uhapšen, a ranjene osobe hitno prevezene u obližnju bolnicu, prenosi AP.

Izvor iz Ministarstva je za AP izjavio da je motiv za napad i dalje nepoznat.

Iz Ministarstva nisu saopštili više detalja, niti objavili podatke o nacionalnosti ranjenih turista.

Ranije danas objavljeno je da je najmanje pet egipatskih policajaca poginulo u napadu naoružanih ekstremista na njihovo vozilo dok su patrolirali u oblasti gdje se nalaze najstarije egipatske piramide u Gizi.

Vlasti su ogradile oblast i hitna pomoć je na mestu napada koji se dogodio u blizini čuvene DŽoserove stepenaste piramide, najstarije od više od 90 egipatskih piramida, na oko 20 kilometara južno od Kaira. Odgovornost za napad još nije niko preuzeo, ali on nosi obilježja Hasm grupe koju egipatske vlasti povezuju sa zabranjenim Muslimanskim bratstvom.

Izvor: Tanjug