latinica  ћирилица
15/07/2017 |  11:50 ⇒ 12:56 | Autor: RTRS

Modriča- Komunalno apeluje na racionalniju potrošnju vode (VIDEO)

Na području opština Modriča i Vukosavlje od početka ljeta nisu imali većih problema sa vodosnabdijevanjem.
Modriča - Vodovod - Foto: RTRS
Modriča - VodovodFoto: RTRS

Međutim, zbog povećane potrošnje i sušnog perioda u nekim dijelovima Modriče, u popodnevnim časovima, dolazi do povremenog pada pritiska i nestanka vode.

Uobičajena dnevna potrošnja vode 7.000 domaćinstava i 700 privrednih subjekata u Modriči i Vukosavlju je 4.000 kubnih metara. U julu je potrošnja vode povećana za 50 odsto zbog izuzetno visokih temperatura. Iz Vodovoda apeluju na štednju vode, jer u višim dijelovima dolazi do povremenog pada pritiska i nestanka vode.

Direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija, Modriča, Živko Lazić kaže da stanovništvo zalijeva bašte, puni bazene i slično, zbog čega viši dijelovi grada ostaju bez vode.

- Mi smo apelovali na potrošače da racionalno troše vodu. Inače ćemo, ako se produži ovako vrijeme, uvoditi restrikcije - upozorio je Lazić. 

Građani su zadovoljni kvalitetom vode, ali i time što nema svakodevnih restrikcija. Apeluju na nesavjesne potrošače da smanje nepotrebnu potrošnju vode kako bi svi imali vodu za piće.

U preduzeću Vodovod i kanalizacija stalno vode računa o bakteriološko-hemiskoj ispravnosti vode. Kako kažu, zasad im je jedini problem što oko 10 odsto potrošača neredovno plaća vodu koja košta 55 feninga po kubnom metru.