latinica  ћирилица
17/07/2017 |  15:12 ⇒ 15:26 | Autor: RTRS

U dnevni red NSRS uvršten Pijedlog zakona o interventnim nabavkama

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas konačni prijedlog dnevnog reda 20. redovne sjednice na koji je, na prijedlog Vlade Srpske, uvršten Prijedlog zakona o interventnim nabavkama po hitnom postupku.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Početak sjednice Narodne skupštine Srpske zakazan je za sutra u 9.00 časova, navodi se u saopštenju iz parlamenta Srpske.

Zasjedanje će u srijedu, četvrtak i petak, 19. 20. i 21. jula, započinjati u 9.00 časova, a parlament će imati produženo radno vrijeme i radiće i u večernjim časovima.

"Dan za glasanje" predviđen je za petak, 21. jula, u 12.00 časova. Ukoliko ranije budu apsolvirane sve tačke dnevnog reda, moguće je da "Dan za glasanje" bude u četvrtak.

Pojačan tempo rada 20. redovne sjednice neophodan je kako bi, u skladu sa Poslovnikom, Narodna skupština okončala sjednicu prije ljetnje pauze.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović najavio je mogućnost da Vlada neke od predloženih tačaka povuče sa dnevnog reda na početku sjednice.

Kolegijum je odobrio zahtjev za desetominutno obraćanje predsjedniku Udruženja penzionera Republike Srpske Radi Rakulju tokom rasprave o informaciji o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj za 2016. godinu.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće, između ostalog, i prijedloge zakona o vještacima Srpske, veterinarstvu u Srpskoj, izmjenama i dopunama Zakona o vodama, te izmjenama i dopunama Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima.

Izvor: SRNA