latinica  ћирилица
18/07/2017 |  09:31 ⇒ 10:07 | Autor: RTRS

Srebrenica: Asfaltiran put za Ćosiće

U okviru programa sanacije, izgradnje i asfaltiranja lokalnih puteva u srebreničkoj opštini, koji se realizuje poklonjenim sredstvima Srbije za Srebrenicu, asfaltiran je kilometar puta za selo Ćosiće kod Skelana.
Asfaltiran put - Foto: RTRS
Asfaltiran putFoto: RTRS

Načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove ove opštine Bojan Јosipović rekao je Srni da je u okviru ovog programa sanirano još nekoliko makadamskih puteva koje su oštetile prošlogodišnje bujice pretvorivši ih u točila, pa su bili neprohodni za saobraćaj.

"Radovi na sanaciji više seoskih puteva još se izvode kao i na rekonstrukciji i pripremi trasa za asfaltiranje puteva za nekoliko sela", pojasnio je Јosipović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je, kao predsjednik Vlade te zemlje, u novembru 2015. godine na investicionoj konferenciji u Srebrenici novčanu pomoć ovoj opštini u iznosu od pet miliona evra.

Dva miliona evra odmah su uplaćena za sanaciju opštinskog budžeta, izmirenje dugova i stvorenih obaveza po sudskim presudama.

Tri miliona evra predviđena su za infrastrukturne projekte za koje se odluči opštinska vlast. Realizacija tog programa počela je ove godine.

U toku je izgradnja obdaništa za koju je planirano izdvajanje oko 805.000 evra.

Obavljaju se pripreme za rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu što će koštati oko 690.000 evra.

Programom utroška sredstava dobijenih od Srbije predviđena je izgradnja jedne proizvodne hale, zatim trotoara u Skelanima i Srebrenici te sanacija, rekonstrukcija i asfaltiranje više lokalnih puteva u ovoj opštini.

Izvor: SRNA