latinica  ћирилица
18/07/2017 |  14:06 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Izbor izvođača za sanaciju tunela Kalovita brda 1. avgusta

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić izjavio je danas na Palama da bi 1. avgusta trebalo da budu otvorene ponude i izabran najpovoljniji izvođač za sanaciju i rekonstrukciju tunela Kalovita brda, projekta vrijednog 1,5 miliona KM.
Razgovori između N. Nešića, direktora "Puteva RS" i B. Јugovića, načelnika opštine Pale - Foto: SRNA
Razgovori između N. Nešića, direktora "Puteva RS" i B. Јugovića, načelnika opštine PaleFoto: SRNA

"Ranije smo raspisali tender za ovaj kapitalni projekat i izabrali projekt menadžera, koji će tijesno sarađivati sa opštinskom administracijom, a 1. avgusta bi trebalo da izaberemo izvođača radova", rekao je Nešić novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Pale Boškom Јugovićem i saradnicima.

Taj tunel, ističe Nešić, treba da bude dostojna kapija na ulazu u Pale i učinićemo sve da ga uradimo u skladu sa modernim standardima niskogradnje, što podrazumijeva sanaciju rasvjete, kolovoznih traka, odvodne kanale i sve drugo što bude potrebno.

Prema njegovim riječima, na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima u opštini Pale, uključujući i druge prioritete kao što su nastavak izgradnje puta Јasik-Triangla, što će biti u planu za narednu godinu, kao i putnog pravca prema Јahorini, što je povezano sa pripremama za narednu zimsku sezonu.

"Pokušaćemo i da rehabilitujemo magistralni put koji prolazi kroz Pale, jer je taj putni pravac, koji je trenutno u veoma lošem stanju, u nadležnosti našeg preduzeća", najavio je Nešić.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je novinarima da je sa vršiocem dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" i njegovim saradnicima imao veoma koristan sastanak, na kome je glavna riječ vođena o razvoju infrastrukture u ovoj lokalnoj zajednici.

"Riječ je o investicijama kao što su rekonstrukcija tunela Kalovita brda, zatim o operativnim radnjama koje prate rekonstrukciju zaobilaznog puta preko Kalovitih brda, rješavanje pitanja zaustavljanja i preusmmjeravanja saobraćaja u vrijeme izvođenja radova, tako da građani u predviđenih 30 dana radova ne bi osjetili nikakve teškoće u saobraćaju preko područja na kojem žive", pojašnjava Јugović.

Prema njegovim riječima, tenderska procedura je u toku i ovakvih sastanaka biće sve dok pomenuti projekti ne budu realizovani u cijelosti.

Јugović je takođe pomenuo sanaciju putnih pravaca prema Podgrabu i Јahorini, uključujući i rješavanja parkinga na olimpijskoj planini.

"Sva sredstva koja budu utrošena za pomenute radove dolaze iz budžeta `Puteva Republike Srpske` i ja sam im na tome veoma zahvalan", naglasio je Јugović.

Izvor: SRNA