latinica  ћирилица
18/07/2017 |  17:03 | Autor: RTRS

Davidović: Ministarstvo će pružiti podršku "Kestenburgu"

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović najavila je danas da će ovo ministarstvo pružiti finansijsku podršku predstojećem Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta "Kestenburg" u Banjaluci i istakla da ovaj festival za mlade ima značaj u razvoju njihove kreativnosti, kulturi, ali i uspostavljanju međunarodne saradnje.
Јasmina Davidović - Foto: SRNA
Јasmina DavidovićFoto: SRNA

Davidovićeva je tokom prijema koji je u Banjaluci priredila za izvršnog direktora festivala Aleksandra Pejakovića i urednika festivala Nedu Simić Žerajić, navela da je "Kestenburg" značajan i u pogledu kvalitetne promocije Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Pomoćnik ministra za omladinu Srpske Branka Malešević istakla je da je dosadašnja saradnja Ministarstva i Banjalučkog studentskog pozorišta bila uspješna, te očekuje da će ovaj festival postati tradicionalna manifestacija od republičkog značaja za promociju kulture, ali i omladinske međunarodne saradnje.

Pejaković je istakao veliku zainteresovanost mladih ljudi za ovaj festival, što je, smatra on, od prioritetnog značaja, jer govori o kvalitetu predstava koje će narednih dana biti odigrane na svim banjalučkim scenama.

"Kestenburg" će biti održan od 25. jula do 3. avgusta i na njemu se očekuje učešće studentskih pozorišta iz 15 zemalja.

Festival će biti otvoren koncertom poznatog srpskog ražisera Emira Kusturice i njegovog "No smoking orkestra" u dvorani "Borik".

Izvor: SRNA