latinica  ћирилица
18/07/2017 |  17:12 ⇒ 19/07/2017 | 09:52 | Autor: RTRS

Cvijanović: Prioriteti Vlade su kontinuiran rast i fiskalna stabilizacija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je tokom razgovora sa novoimenovanim direktorom Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Lindom van Gelder da su prioriteti Vlade kontinuiran ekonomski rast i fiskalna stabilizacija.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je istakla i da Vlada Srpske ostaje posvećena sprovođenju reformskih procesa i da stručna podrška eksperata Svjetske banke u tom smislu predstavlja značajan doprinos.

Ona je upoznala Gelderovu o mjerama koje Vlada Srpske realizuje u skladu sa Akcionim planom Republike Srpske za sprovođenje Reformske agende, dosadašnjim rezultatima i aktivnostima koje se sprovode u ovoj godini, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Vlade Srpske i Svjetske banke konstruktivna i uspješna, naročito kada je riječ o strateški važnim projektima u oblastima infrastrukture, reforme javne uprave i zdravstvenog sektora, zapošljavanja, unapređenja poslovne klime i konkurentnosti.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o dinamici implementacije projekata Svjetske banke u Republici Srpskoj, sa akcentom na projekte usmjerene na reformu javnog sektora i tržišta rada, a razgovarano je i o potencijalnim budućim projektima.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, te šef Kancelarije Svjetske banke za BiH Tatjana Proskurjakova i savjetnik direktorice Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Lada Strelkova.

Izvor: SRNA