latinica  ћирилица
18/07/2017 |  21:36 ⇒ 21:53 | Autor: RTRS

Zbog pljačke zlatare u Italiji uhapšena dva državljanina BiH

Prava filmska potjera dogodila se na autoputu u mjestu Đulijano in Kampanja kod Napulja, nakon pokušaja pljačke zlatare, čiji su glavni akteri, prema pisanju lokalnih medija bili dvojica državljana Bosne i Hercegovine starosti 51 i 31 godinu.
Filmska potjera za državljanima BiH koji su opljačkali zlataru u Italiji (Foto: Ilustracija) - Foto: nezavisne novine
Filmska potjera za državljanima BiH koji su opljačkali zlataru u Italiji (Foto: Ilustracija)Foto: nezavisne novine

Kako se navodi, dvojica muškaraca su pokušali da opljačkaju zlataru u blizini Firence. Otvorili su sef prilikom čega su aktivirali alarm koji je upozorio policiju da je u toku pljačka. Ipak, oni nisu ostali praznih ruku jer su uspjeli da pokupe nešto nakita iz izloga zlatare, a shvativši da stiže policija dali su se u bjeg svojim BMW-om.

Italijanski mediji pišu da su državljani BiH bježali brzinom od oko 200 kilometara na sat, te da je policija pucala prema njima tokom potjere, ali ih to nije zaustavilo. Јurnjava je trajala 20-ak minuta, kada je BMW u kojem su bili pljačkaši, zaustavljen u blizini Monte San Savina na jednom odmorištu. Nakon toga su njih dvojica bijeg nastavili pješke, preskačući ogradu i trčeći preko obližnjeg polja. Prilikom potjere, jedan od pljačkaša je lakše ranjen, a policija je ipak na kraju uspjela da ih obojicu uhapsi.

Izvor. Nezavisne novine