latinica  ћирилица
19/07/2017 |  15:35 | Autor: RTRS

Operske arije na "Večerima kulture" na Јahorini

Na Јahorini će i ovog ljeta biti organizovane tradicionalne "Večeri kulture", a posjetioci će, u okviru muzičko-scenskog programa, moći da uživaju u operskim arijama.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

U programu će učestvovati muzičko-scenski ansambl iz Beograda u okviru kojeg će nastupiti vokalni solista i glumica Pozorišta na Terazijama Mirjana Stojanović, glumica Teatra u gostovanju Dragana Sudžuk, muzičar, aranžer i somelijer Ivica Stojanović, kao i muzičar Milan Sudžuk.

Večeri kulture počeće sutra poetsko-muzičkim kolažom "Kabare vina i ljubavi". Uz priče, pjesme i poeziju o vinu i ljubavi gosti će moći da degustiraju vina iz vinarije "Stojanović" sa Fruške gore.

U petak uveče, 21. jula, biće izveden muzički performans popularnih operskih arija i melodija iz poznatih mjuzikla i filmova pod nazivom "Za sekundu brže, za tercu tiše, za oktavu bliže".

U subotu, 22. jula, biće izveden ciganski kabare "Gitana". Te večeri će biti predstavljena ciganska poezija, pjesma i igra.

Posljednje večeri, 23. jula, održaće se koncert etnomuzičke grupe "Teodulija" iz Beograda.

"Večeri kulture" biće organizovane od sutra do nedjelje, 23. jula, u pansionu "Rajska vrata". Početak programa tokom sve četiri večeri je u 18.30 časova.

Izvor: SRNA