latinica  ћирилица
19/07/2017 |  19:08 ⇒ 20/07/2017 | 10:58 | Autor: RTRS

Ko vodi specijalni rat protiv Republike Srpske? (VIDEO)

Već duže vrijeme protiv Republike Srpske vodi se specijalni rat, čiji je cilj urušavanje najvažnijih institucija, izjavio je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Staša Košarac. Kaže da specijalni rat protiv institucija Srpske vodi lider SDA Bakir Izetbegović sa kojim sarađuju i pojedinci iz Saveza za promjene.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Lider SDA Bakir Izetbegović i pojednici iz tzv. SzP-a specijalnim ratom žele da uruše institucije Republike Srpske, upozorava Staša Košarac. On tvrdi da ministar bezbjednosti Dragan Mektić zvaničnike Srpske napada po dogovoru sa Izebegovićevim saradnicima, među kojima je direktor OBE Osman Mehmedagić.

- Podaci koje Mektić i visoki funkcioneru SzP-a iznose i plasiraju u javnost potiču direktno iz AID-a. AID i dalje postoji i duboko je infiltirana u sve zajedničke institucije u Sarajevu. AID je i dalje pod kontrolom SDA - kaže Košarac.

Košarac poručuje da je u specijalnom ratu posebna meta predsjednik Milorad Dodik. Čim su Tužilaštva BiH objavili da neće biti optužnica zbog referenduma o Danu Republike, Izetbegović je iskoristio politički uticaj na Tužilaštvo kako bi predsjednika Srpske optužio za navodno kršenje Dejtona, poručuje Košarac.

- Imperativ im je da se Milorad Dodik, Željka Cvijanović, političko rukovodstvo Republike Srpske bavi pitanjima u Sudu i Tužilaštvu BiH. Na taj način da ih diskredituju i na taj način da ih skrenu sa njihovih osnovih prava i uloga, a to je da štite interese Republike Srpske - tvrdi Košarac.

Reagovao je i ministar bezbjednosti Dragan Mektić. Nije dematovao navode Staše Košarca, ali je poručio da Košarac ne može govoriti o pitanjima iz oblasti bezbjednosti u BiH.

- Smatram da je Staša Košarac nekompetentan da o tome govori. Nerado komentarišem sve ono što je on izjavio iz onog administrativnog centra u Lukavici, zato što je ono bio posao velikog kriminala, ta zgrada koja nikome nije bila potrebna - kaže Mektić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić upozorava da su prošlih nekoliko dana na konferacijama za novinare lider SDA Bakir Izetbegović i visoki funckioner SDS-a Dragan Mektić imali slične poruke. Srbi u Sarajevu nisu jedinstveni i to omogućava napade na Srpsku.

- Oni su uspješni, zato što smo se mi podijelili i oni neće prestati dok se mi ne ujedinimo - kaže Stevandić.

Reagovali su i iz Udruženja "Čast otadžbine" iz Beograda. Saopštili su da prijedlog ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića o zajedničkom djelovanju SDA i SDS-a služi da bi se prikrile njihove aktivnosti, jer su već odavno u Savezu za rušenje Republike Srpske.