latinica  ћирилица
21/07/2017 |  13:34 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Pukla koalicija Saveza za bolju budućnost i SDA

Savez za bolju budućnost (SBB) izdao je saopštenje za javnost u kojem objašnjava razloge za prekid koalicije sa SDA.
SDA i SBB potpisali sporazum o koaliciji - Foto: RTRS
SDA i SBB potpisali sporazum o koalicijiFoto: RTRS

SBB optužuje Bakira Izetbegovića da "u svom ratu protiv svih", iznova dokazuje da mu sklonost ka istini apsolutno nije poznata nakon, kako se ističe, antologijske laži o 100.000 zaposlenih, morbidnog laganja žrtvama rata i upornog plasiranja neistine da su koalicioni odnosi sa SBB-om praktično prestali jer je SBB imao lošiji izborni rezultat.

Podsjeća se da je problem u koaliciji nastao kada je utvrđeno da je Bakir Izetbegović idejni tvorac montiranih optužnica protiv lidera SBB- a Fahrudina Radončića gdje su, kako se navodi, Zvizdićevi bliski rođaci Čampare i procesuirani tužioci Mihajlović i Salihović bili puki operativni egzekutori. Stranka za bolju budućnost optužuje Izetbegovića i zbog uzurpacije OBA i Federalne televizije.

"SBB neće dozvoliti da BiH bude poligon Erdoganove diktature u vidu uporne reprize antidržavne drskosti “malog sina velikog oca“, navodi SBB.

Ova stranka naglašava da je Stranka demokratske akcije zauzela čelne pozicije u Federaciji BiH, od premijera kantona, Savjeta ministara, direktora Telekoma, Elektroprivrede, OBA, Federalne televizije i brojnih agencija.

SBB konstatuje da je za Izetbegovića loša vijest to što mu se autoritet u stranci razbio na više frakcija, što pokušava prikriti i da ga jedino, u pokušaju da apsolutistički vlada, podržava pet familija.

"Sve to se dešava u vrijeme kada svijet i Evropa Izetbegovića ne žele personalno da vide niti na jednoj diplomatskoj destinaciji", zaključuje se u saopštenju SBB-a.