latinica  ћирилица
23/07/2017 |  17:01 | Autor: RTRS

Požari u Crnoj Gori i dalje aktivni, dejstvuje i avijacija

U opštini Tivat, gdje su aktivni požari u Solilima – Đuraševići i Oblatno, ekipe su na terenu, a počelo je i dejstvo avijacije.
Tivat, požar - Foto: TANЈUG
Tivat, požarFoto: TANЈUG

Kako su rekli iz Ministarstva unutrašnjih poslova, švajcarski helikopter "super puma" danas je aktivan na području Luštice - Prvo Zabrđe dok vazduhoplovi Avio-helikopterske jedinice MUP-a trenutno dejstvuju na Solilima.

Ekipa iz Bugarske je helikopterom u ranim jutarnjim satima dejstvovala na području Lješanske nahije u selima Orasi i Goljemadi. Trenutno su upućeni na teritorije opštine Bar u mjestu Murići.

U opštini Herceg Novi aktivni požari u mjestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići, Ravni brijeg i Lazarevići.

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a saopšteno je da je Služba zaštite u Podgorici danas imala nekoliko intervencija koje su uspješno završene na području Lješanske u Goljemadima i Orasima.

Trenutno nema aktivnih požara na području opštine Podgorica, a u opštini Danilovgrad požar u Zagaraču je još aktivan i pod kontrolom je.

Na Cetinju su aktivni požari u u Lastvi Čevskoj, na Donjoj Markovini i u Cucama. Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo.

U Baru je aktivan požar u mjestu Murići.

Izvor: SRNA