latinica  ћирилица
23/07/2017 |  19:52 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

U Banjaluci održana "Vrbaska lasta" (VIDEO)

Pobjednik tradicionalne "Vrbaske laste", skokova sa banjalučkog Gradskog mosta, drugu godinu zaredom je Igor Arsenić.
Ljeto na Vrbasu - skokovi - Foto: RTRS
Ljeto na Vrbasu - skokoviFoto: RTRS

Drugo mjesto osvojio je, takođe, Banjalučanin Đorđe Gajić a treće Aleksanadar Aleksić iz Užica.

Skokovi su održani u okviru "Ljeta na Vrbasu", najstarije manifestacije u Banjaluci, koja je ove godine organizovana po 64. put.

Od prijavljenih 25, sa Gradskog mosta u Banjaluci skočio je 21 skakač iz BiH i regiona. Najmlađi skakač ove godine je 17-ogodišnji Dušan Arsenić, brat prošlogodišnjeg pobjednika, Banjalučanina Igora Arsenića koji je odbranio prošlogodišnju titulu najboljeg.

- Prošle godine sam bio prvi, ove godine sam branio titulu i osjećaj je izvanredan, osjećam se prelijepo. Ovo je još jedan veliki dan koji ću pamtiti čitav život - rekao je Arsenić.

I pored visoke temperature brojni građani i turisti koji su se zatekli u Banjaluci bodrili su skakače sa gradskog mosta.

Da su manifestacije poput "Ljeta na Vrbasu" i očuvanje tradicije duže od 60 godina važne, svjesni su i nadležni.

- Veliki je značaj ove manifestacije, jer ona okuplja veliki broj ljudi na obale Vrbasa, ne samo gledalaca, nego i učesnika. Ove godine imamo oko 600 učesnika u različitim sportovima i disciplinama - navodi Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka.

Nakon skokova sa Gradskog mosta u okviru "Ljeta na Vrbasu" organizovana je i trka kajak i dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka i najljepšeg plovnog objekta.