latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:09 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

U Banjaluci održan protest pod nazivom "Zatvori škole, kupi Audi" (VIDEO)

U Banjaluci je održan protest pod nazivom "Zatvori škole, kupi Audi" u organizaciji Pokreta "Restart Srpska".
Restart protesti - Foto: RTRS
Restart protestiFoto: RTRS

Oni zahtijevaju da automobili funkcionera ne budu skuplji od 50.000 maraka, da bude smijenjen ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević, obezbijeđeni udžbenici za djecu sa poteškoćama u razvoju i veća budžetska izdvajanja za kulturu.

Okupljeni su iz Parka "Mladen Stojanović" prošetali do zgrade Vlade Srpske, nakon čega su na nekoliko trenutaka sjeli na ulicu i zaustavili saobraćaj.

- Ljudi treba da znaju da je postojao jedan hodogram rada Ministarstva, kontinuirano pogrešnog rada – počev od probijanja budžeta 2016. za 10,79 miliona maraka, do zatvaranja škola i na kraju kupovine skupocijenog "audija" - rekao je predsjednik organizacije "Restart Srpska" Stefan Blagić.

- Mi nismo protiv bilo koga, samo želimo da se novac koji mi uplaćujemo kao poreski obveznici raspoređuje kako treba. Svakodnevno obilazim škole, ne samo u Banjaluci, nego širom Republike Srpske – nemaju osnovne uslove, računare, učionice, podovi su devastirani - naveo je odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković.