latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:12 ⇒ 18:06 | Autor: RTRS

Studentski domovi Univerziteta u Istočnom Sarajevu spremni za prijem studenata (VIDEO)

Studentski domovi Univerziteta u Istočnom Sarajevu spremni su za prijem studenata.
Studenski domovi - Foto: RTRS
Studenski domoviFoto: RTRS

 U Palama, Istočnom Sarajevu i Foči očekuju da će svi smještajni kapaciteti od 1.300 ležaja biti popunjeni do početka nove akademske godine.

U dva novoizgrađena studentska doma u Palama sa 550 ležaja užurbano se pripremaju za dolazak starih studenata dok će polovinom ovog mjeseca biti raspisan konkurs za prijem novih . Јoš se ne zna da li će prošlogodišnja cijena od 125 maraka mjesečno ostati i za ovu godinu jer će na to uticati mnogi faktori. Uprava radi na novim projektima kako bi upotpunila ponudu studentima.

- Da bi kompletirali ponudu u studentskom domu u Palama mi moramo izgraditi još jedan, treći objekat, objekat gdje bi imali TV sale, čitaonice, biblioteku, kancelarijski prostor, magacinski prostor. Ima dosta posla - rekao je direktor Studentskog centra Pale Damjan Škipina.

U studentskom centru u Lukavici očekuju da će kapaciteti od 430 ležaja biti popunjeni kao i svake godine. Radilo se na renoviranju kuhinja kao i ostalih prostorija. Cijena u ovom domu je podijeljena na 3 grupe. 

- I dalje ostajemo na tri kategorije. Djeca poginulih boraca plaćaju 40 maraka, izbjegla i raseljena lica 70, a svi ostali 120 maraka - naveo je direktor Studentskog centra Istočno Sarajevo Aleksandar Bjelica.

Cijena studentskog smještaja u Foči na prošlogodišnjem nivou iznosila je 144 marke, a kapacitet ovih novoizgrađenih domova je 346 ležaja. Takođe će polovinom ovog mjeseca biti raspisan konkurs za prijem novih studenata u ove domove.