latinica  ћирилица
08/08/2017 |  16:53 | Autor: RTRS

Stvaraoci: Prihvaćen stav o neophodnosti jedinstva dvije generacije SDS-a

Asocijacija "Stvaraoci Republike Srpske" saopštila je danas da je na sastanku sa članovima Predsjedništva SDS-a u Trebinju jednoglasno prihvaćen stav da je jedinstvo između dvije generacije članova SDS-a neophodno.
Stvaraoci Republike Srpske (arhiv) - Foto: SRNA
Stvaraoci Republike Srpske (arhiv)Foto: SRNA

Asocijacija "Stvaraoci Republike Srpske" navodi da je jučerašnji sastanak članova Asocijacije, koji su formirali Incijativni odbor za reaktiviranje Prve SDS sa članovima Predsjedništva SDS, iniciran u okviru nastojanja za pomirenje između političkih neistomišljenika u Republici Srpskoj.

"Učesnici sastanka su iskreno i otvoreno razgovarali o razlozima zbog kojih je došlo do inicijative za formiranje Prve SDS, a razlog je bio da se iskusni članovi do sada izopšteni iz političkog života Republike, politički aktiviraju", ističu iz Asocijacije.

U saopštenju se dodaje da je generalna primjedba svih prisutnih bila da je napravljena velika politička šteta što je "cijela armija ljudi", koji su osnovali SDS na više načina isključena iz političkog života stranke i Republike Srpske.

Poslije duže rasprave, na prijedlog predstavnika Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" jednoglasno su usvojeni zaključci, među kojima i zaključak da Predsjedništvo SDS-a obezbijedi političku amnestiju za sve članove,
koji su po bilo kom osnovu izopšteni iz stranke, te da ih pozove da obnove članstvo u stranci.

Zaključeno je i da funkcioneri i poslanici SDS-a podrže inicijativu da se donese zakon o stvaraocima Republike Srpske, kao i inicijativu za rješenje položaja poslanika prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

"Da bi bila omogućena veća zastupljenost iskusnijih kadrova u stranačkim organima, Predsjedništvo SDS-a će pronaći mehanizam po kome će u sve nivoe stranke biti uključeno najmanje 20 odsto članova stranke starijih od 63 godine", dodaje se u saopštenju Asocijacije, koja je zadužena da informiše javnost o rezultatima sastanka.

Iz Asocijacije ističu da je, iako su prisutni jednoglasno prihvatili stav da je jedinstvo između dvije generacije članova SDS-a neophodno, izostao odgovor da li će taj cilj ostvarivati zajedno ili odvojeno.

"Vjerujemo da će obje strane poslije naknadnih konsultacija prihvatiti apel javnosti da se ostvari jedinstvo, jer je SDS kao državotvorna stranka `veliki brod`, na kome svaki patriota može naći svoje mjesto", zaključuje se u saopštenju Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske".

Izvor: Srna