latinica  ћирилица
11/08/2017 |  12:38 ⇒ 12/08/2017 | 11:00 | Autor: RTRS

MUP- Pojačana provjera prijava mjesta prebivališta u Trnovu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u narednom periodu pojačano će provjeravati prijave mjesta prebivališta na području opštine Trnovo, radi sprečavanja fiktivnih prijava i mogućih manipulacija budući da su za 24. septembar zakazani vanredni izbori za načelnika te opštine.
Trnovo - Foto: RTRS
TrnovoFoto: RTRS

Iz MUP-a Srpske navode da su u postupku prijave prebivališta građani obavezni da daju tačne i istinite podatke, u suprotnom je propisana novčana kazna od 30 do 300 KM.

"Kao valjan osnov za prebivalište na adresi na kojoj se prijavljuju, smatra se jedan od sljedećih dokaza - o vlasništvu ili suvlasništvu stana ili posjedu stana, kuće ili drugog objekta za stanovanje, te ovjeren ugovor o zakupu ili o podstanarskom odnosu uz ovjeren dokaz o vlasništvu ili suvlasništvu ili posjedu stanodavca", dodaju iz MUP-a.

Dokaz je i potvrda da se pred nadležnim organom vodi spor o vlasništvu, odnosno da je pokrenuta legalizacija ili uknjižavanje objekta, stana ili kuće na adresi na kojoj se prijavljuje prebivalište, zatim ovjerena izjava stanodavca da daje pristanak da određeno lice bude prijavljeno na njegovoj adresi.

Bračni ili vanbračni partner ili srodnici moći će da prijave prebivalište na adresi samo uz prilaganje dokaza o bračnom ili vanbračnom stanju.

Izvor: SRNA