latinica  ћирилица
11/08/2017 |  12:43 ⇒ 12:46 | Autor: RTRS

U Čatrnji služen parastos za poginule borce

U Čatrnji kod Gradiške danas je služen parastos i položeni su vijenci na spomenik trinaestorici poginulih i umrlih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata iz ove mjesne zajednice.
Parastos u Čatrnji kod Gradiške - Foto: SRNA
Parastos u Čatrnji kod GradiškeFoto: SRNA

Vijence su položili predstavnici opštine Gradiška, te mjesne i opštinske Boračke organizacije.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška Zoran Lazić rekao je da će Boračka organizacija i u narednom periodu nastojati da, u saradnji sa svim strukturama u mjesnim zajednicama na području Gradiške, organizuje pomene za poginule borce i da im oda zahvalnost za sve što su učinili za Republiku Srpsku.

- Uvijek se postavlja pitanje da li se možemo odužiti onima koji su dali živote za slobodu. Ti ljudi ne mogu ništa dobiti, možemo se samo odužiti njihovim porodicama ako ih društvo bude poštovalo - istakao je Lazić.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška Radomir Pjanić rekao je da je opština Gradiška i ranijih godina davala značaj služenju parastosa za poginule borce i da je to samo mali vid zahvalnosti ljudima koji su dali živote za Republiku Srpsku.

- Opština nastoji da brine o održavanju spomenika poginulim borcima, jer su oni u nekim mjesnim zajednicama zapušteni. Otvoreni smo i za sve vrste pomoći boračkim kategorijama, a posebno porodicama poginulih boraca. Imamo dobru saradnju sa svim organizacijama proisteklim iz otadžbinskog rata - naglasio je Pjanić.

Izvor: SRNA