latinica  ћирилица
14/08/2017 |  08:00 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

U Doboju "Parada sporta" uoči otvaranja rukometnog turnira

U Doboju će večeras, uoči otvaranja 49. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2017", biti održana manifestacija "Parada sporta" na kojoj će učestvovati sportski klubovi sa područja ovog grada.
Rukometni TV turnir šampiona Doboj - Foto: RTRS
Rukometni TV turnir šampiona DobojFoto: RTRS

Iz Organizacionog odbora Turnira najavljuju da će "Parada sporta" početi u 19.00 časova, nakon čega biti održan koncert grupe "Neverne bebe".

Svečano otvaranje 49. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2017" predviđeno je sutra za 17.00 časova na Stadionu sportskih igara u ovom gradu, nakon čega će u 17.30 časova početi takmičarski dio susretom "Koldinga" iz Danske i domaćina "Sloge".

Od 19.15 časova predviđen je susret "Tatrana" iz Slovačke i "Vintertura" iz Švajcarske, a posljednja utakmica prvog takmičarskog dana predviđena je u 21.00 čas između "Sankt Peterburga" iz Rusije i banjalučkog "Borca".

Na Turniru, koji će trajati do subote, 19. avgusta, učestvovaće osam ekipa i to Kolding" iz Danske, "Eks" iz Francuske, "Sankt Peterburg" iz Rusije, "Vintertur" iz Švajcarske, "Tatran Prešov" iz Slovačke, "Kv Sasja" iz Belgije, te banjalučki "Borac" i dobojska "Sloga".

Prošlogodišnji pobjednik dobojskog turnira je ekipa "CSM" iz Bukurešta.

U petak, 18. avgusta, u 20.00 časova u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj predviđena je promocija knjige proslavljene rukometašice Svetlane Kitić, koja će i otvoriti Turnir.

Generalni pokrovitelj je Grad Doboj, uz podršku Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.