latinica  ћирилица
15/08/2017 |  14:52 | Autor: RTRS

Vulin: Srpski mirovnjaci u Maliju bezbjedni

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su bezbjedna tri pripadnika Vojske Srbije, koja se nalaze u mirovnoj misiji u Maliju, gdje je ubijeno osam pripadnika snaga UN.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Naša javnost i porodice moraju da znaju da su naša tri pripadnika u misiji u Maliju dobro, da su bezbedni. Bili su veoma daleko od mesta događanja. Mi ćemo, naravno, nastaviti da vodimo računa o njima, da vodimo računa o ljudima, gde god su naše jedinice", naveo je Vulin.

Nakon obilaska poligona SAS "Peskovi", gdje stacionarno logoruju polaznici 11. klase osnovnog kursa za podoficire i vojnike na odsluženju vojnog roka generacije "jun 2017", Vulin je izjavio da su pripadnici Vojske Srbije dobro i da se nalaze u medicinskom timu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Zajedno sa nemačkim kolegama, oni izvršavaju svoje zadatke na ponos naše zemlje. Nadamo se da će tako i ostati", istakao je Vulin.

Vulin je rekao da je stradanje osam pripadnika snaga UN velika tragedija, te da je Mali opasno područje, gdje je već skoro 100 pripadnika mirovne misije tragično stradalo.

Najmanje devet osoba ubijeno je u napadima naoružanih džihadista na dvije baze UN u Maliju, saopšteno je iz ove međunarodne organizacije.

Izvor: SRNA