latinica  ћирилица
17/08/2017 |  09:25 ⇒ 09:26 | Autor: RTRS

Situacija na Lovćenu složena, dobrovoljci pozvani da pomognu

Opštinski štab za krizne situacije Cetinja ističe da je situacija sa požarima na području Lovćena izuzetno složena i apeluje na građane i organizacije da pomognu u gašenju vatre.
Požar na Lovćenu - Foto: SRNA
Požar na LovćenuFoto: SRNA

Vatra prijeti da ugrozi Njegošev mauzolej, turističke objekte, Avanturistički park, bungalove Nacionalnog parka, ali i kuće mještana.

Na hitnoj sjednici Opštinskog štaba za krizne situacije na Ivanovim koritima kasno sinoć definisane su hitne mjere i aktivnosti s ciljem lokalizovanja požara u Nacionalnom parku "Lovćen".

"Angažovani su svi resursi da bi se na najefikasniji način lokalizovali i ugasili požari na teritoriji Lovćena", saopšteno je nakon sjednice.

Opštinski štab apelovao je na građane i organizacije da pomognu u gašenju požara, da bi se sačuvala kulturna i prirodna dobra Nacionalnog parka.

Svi dobrovoljci, koji žele da pomognu, treba da se jave na broj telefona 041-123, a okupljanje volontera zakazano je za danas u 10.00 časova na Ivanovim koritima.

Iz Opštinskog štaba navode da su sve vatrogasne ekipe cetinjske Službe zaštite danonoćno na terenu, a u akciju su uključeni i pripadnici Službe zaštite Nacionalnog parka, Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, kao i vatrogasne ekipe iz Budve i Podgorice.

Na Lovćen su došle i vatrogasne ekipe iz Kotora i Danilovgrada, danas će im se priključiti i ekipe iz Nikšića, te svi zaposleni u službama zaštite ostalih nacionalnih parkova u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović zahvalio je svima koji učestvuju u gašenju požara koji na ovom području bukte više od mjesec dana.

Izvor: Srna