latinica  ћирилица
17/08/2017 |  10:20 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

Vlada Srpske o nabavci helikoptera za Helikopterski servis

Vlada Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra Informaciju o sprovedenoj proceduri javne nabavke finansijskih sredstava-dugoročno kreditno zaduženje Srpske za kupovinu višenamjenskog helikoptera za potrebe Helikopterskog servisa Republike Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje Informacije o planiranom održavanju Međunarodnog kongresa slovenskih zemalja u Republici Srpskoj i Prijedloga rješenja o imenovanju članova Organizacionog odbora za održavanje ovog kongresa.

Vlada Srpske trebalo bi da razmatra i Informaciju o izradi Akcionog plana Republike Srpske za realizaciju preporuka Evropske komisije sa prvog Pododbora za inovacije, informaciono društvo i socijalnu politiku između EU i BiH i Prijedloga akcionog plana.

Pred ministrima će se naći i Informacija o korištenju sredstava zajma Investiciono-razvojne banke Republike Srpske dodijeljenog "Aerodromima Republike Srpske", te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Pregled raspodjele sredstava za izgradnju i održavanje spomenika, spomen-obilježja i vojničkih grobalja u vezi sa antifašističkom i oslobodilačkom borbom tokom 20. vijeka i odbrambeno-otadžbinskim ratom Republike Srpske.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje Prijedloga odluke o korišćenju sredstava sa računa posebnih namjena u iznosu od 111.280,89 KM s ciljem realizacije projekta "Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj".

Vlada Srpske trebalo bi da razmatra i Prijedlog rješenja o imenovanju članova Savjeta za strane investitore Republike Srpske.