latinica  ћирилица
08/09/2017 |  08:22 ⇒ 08:55 | Autor: RTRS

Umjetnici iz Sibira u Višegradu

Grupa umjetnika iz Sibira, u okviru projekta "Bogatol-Sibir-Balkan", svoje pozorišno, likovno i muzičko umijeće predstaviće narednih dana višegradskoj publici.
Višegrad - Foto: arhiv
VišegradFoto: arhiv

Organizator projekta Dragana Јovović rekla je da je ova umjetnička grupa došla u Višegrad sa ciljem prezentacije ruske kulture i povezivanja dva bratska naroda.

- Prvo gostovanje je bilo u Beogradu, a sada smo u Višegradu. Ovdje ćemo se predstaviti pozorišnom predstavom, muzičko-literarnim programom, recitacijama, izložbom slika - navela je Јovovićeva.

Rukovodilac projekta Tatjana Kadačnikova istakla je da je oduševljena Višegradom.

- Priroda u Višegradu, Andrićgrad i toplota ljudi su predivni. Pripremili smo interesantne nastupe u kojima će publika uživati - naglasila je Kadačnikova.

Sveštenik Aleksandar Topalović kaže da je umjetnička grupa iz Sibira posjetila Višegrad uz pomoć Vlade Ruske Federacije, u okviru turneje Beograd- Višegrad-Banjaluka-Bijeljina.

- Ovdje smo da se družimo, ali i širimo našu bratsku ljubav. Razumijevanjem ruske Vlade i našeg načelnika opštine koji je pokrovitelj njihovog boravka, pomoći Andrićgrada, Manastira Dobrun, omogućili smo da nam dođu prijatelji iz Rusije - dodao je Topalović.

Izvor: SRNA