latinica  ћирилица
09/09/2017 |  17:59 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Kosmet: Sjednica počela bez srpskih poslanika

Bez prisustva srpskih poslanika u Prištini je počelo zasjedanje kosovske skupštine, na kojem je mandatar Ramuš Haradinaj u kraćem obraćanju iznio program na kojem će se fokusirati njegov kabinet.
Skupština Kosova (Foto: AA) -
Skupština Kosova (Foto: AA)

"Unutrašnja stabilnost zemlje, ekonomsko i političko jačanje, unutrašnje reforme i uspostavljanje potpune vlasti institucija sistema na cijeloj teritoriji Kosova su prioriteti", rekao je Haradinaj.

On je istakao da je za "nastavak dijaloga sa Srbijom, koji bi trebalo da dovede do međusobnog priznavanja i učlanjenja Kosova u EU".

Aludirajući na to da Ramuš Haradinaj ne može biti izabran za premijera bez podrške Srba, poslanik "Samoopredjeljenja" Glauk Konjufca je predložio da se glasa.

"Ukoliko bi sada glasali, Ramuš Haradinaj ne bi bio izabran za premijera. On će biti izabran uz podršku `Srpske liste` čiji se poslanici nalaze u Beogradu", rekao je on.

Rasprava o programu koji je Haradinaj izložio se nastavlja, a glasanje će vjerovatno biti odloženo sve do povratka Srba, koji su se danas nešto prije 14.00 časova u Beogradu sastali sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

Izvor: SRNA