latinica  ћирилица
13/09/2017 |  10:44 ⇒ 12:28 | Autor: RTRS

Ponovo blokiran rad Narodne skupštine Republike Srpske (FOTO)

Poslanici opozicije ponovo su blokirali rad Narodne skupštine Republike Srpske nakon što su, nakon Kolegijuma Parlmenta, ponovo zauzeli prostor, na kojem sjedi predsjedništvo Parlamenta.
Opozicija pres - Foto: RTRS
Opozicija presFoto: RTRS

Povodom najnovijih dešavanja, predsjednik NSRS, Nedeljko Čubrilović, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao je da će sjednica Parlamenta biti nastavljena kada se za to stvore uslovi, kao i da će strake pozicije o tome zauzeti stav.

Prethodno je održan Kolegijum NSRS. Pred početak zasijedanja Kolegijuma, opozicija je uputila tri uslova koje bi trebalo ispuniti kako bi se nastavilo ovo skupštinsko zasijedanje.

Prvi uslov je da se u dnevni red sjednice NSRS uvrsti Konsolidovani revizorski izveštaj o izvršenju budžeta Srpske za 2016. godine koji je Odbor za finansije skinuo sa dnevnog reda.

Drugi je da Vlada dostavi odgovor na sva postavljena poslanička pitanja, a treći zahtjev se odnosi na objavljivanje svih usvojenih odluka u Službenom glasniku Republike Srpske koje do sada nisu objavljene, među kojima je i odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

 

Kolegijum NSRS

Kolegijum NSRS

Kolegijum NSRS

Kolegijum NSRS