latinica  ћирилица
14/09/2017 |  09:48 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Donatorsko veče u Beogradu, promocija futsal kluba "Srpska" (VIDEO)

U Beogradu je održano donatorsko veče u organizaciji zavičajnog udruženja Drina Una, povodom promocije futsal kluba Srpska, koji igra drugu ligu u futsalu Srbije, a sastavljen je od igrača porijeklom iz Republike Srpske.
Dres futsal kluba "Srpska" - Foto: RTRS
Dres futsal kluba "Srpska"Foto: RTRS

Cilj donatorske večeri zavičajnog udruženja Drina Una bila je pomoć mladim sportistima Republike Srpske, kao i podrška na njihovom putu za prvu ligu, pa i izlazak na međunarodnu scenu.

"Zvanično smo ušli u drugu futsal ligu Srbije. Nije nam cilj tu da ostanemo, već da uđemo u viši rang takmičenja, a potom da probamo da se izborimo da igramo u Evropi i na nekim svjetskim turnirima", rekao je predsjednik kluba , Bojan Borovčanin.

Iako je konkurencija jaka, iz futsal kluba "Srpska" poručuju da su spremni za najteže izazove.

"Što se tiče rivala, sve ekipe smo ozbiljno izanalizirali. Radi se o profesionalnim timovima koji iza sebe imaju gradove i sisteme. Ipak, mi smo spremni da se takmičimo i pokažemo znanje i kvalitet", naveo je direktor kluba Boško Vasiljević.

Osnivanje kluba "Srpska" i njihovo takmičenje u novom prvenstvu predstavlja začetak stvaranja jednog novog i patriotskog tima. Cilj je da se ovom ekipom, osim najviših sportskih ambicija, predstave prave vrijednosti srpske omladine.