latinica  ћирилица
18/09/2017 |  08:42 | Autor: RTRS

Vučić od danas u Njujorku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 22. septembra u Njujorku, gdje će učestvovati na 72. zasjedanju Generalne skupštine UN.
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović)

Vučić će se, tokom boravka u SAD, obratiti Generalnoj skupštini UN i učestvovati na prezentaciji Globalnog pakta o zaštiti životne sredine u organizaciji predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Predsjednik Srbije prisustvovaće i Samitu o održivom razvoju Svjetskog ekonomskog foruma i Poslovnom forumu "Blumberg global", saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Predviđen je i niz bilateralnih sastanaka.

Najavljeno je da će se Vučić sastati sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, predsjedavajućim Generalne skupštine UN Miroslavom Lajčakom, ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim.

On bi trebalo da se sastane i sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, Egipta Abdelom Fatahom El-Sisijem, Belgije Šarlom Mišelom, premijerom Norveške Ernom Solberg, prvim zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Elizabet Milard, članom Izvršnog odbora Svjetskog ekonomskog foruma Filipom Rezlerom.

"Sve što će se zbivati u Njujorku pokušaj je daljeg utemeljivanja stabilnosti i bezbednosti regiona, sa ciljem da možemo brže da se razvijamo", rekao je ranije Vučić.

Izvor: SRNA