latinica  ћирилица
18/09/2017 |  15:39 ⇒ 19:09 | Autor: RTRS

Privodi se kraju rekonstrukcija Prvog paviljona banjalučkog SC "Nikola Tesla" privodi se kraju (VIDEO)

Rekonstrukcija Prvog paviljona banjalučkog Studentskog centra ,"Nikola Tesla" privodi se kraju. Sobe su obnovljene, a studenti još čekaju na novu menzu i čitaonicu.
SC Nikola Tesla, Banjaluka - Foto: RTRS
SC Nikola Tesla, BanjalukaFoto: RTRS

U novoj akademskoj godini studente su dočekale renovirane prostorije. 

Trenutno se privode kraju radovi na obnovi studentske menze, renovirana je kotlovnica, a u studentskim sobama postavljena je nova stolarija.

Studenti, ipak, očekuju više.

Sanacija teče predviđenom dinamikom, poručuju iz uprave. Trajno je riješen problem zagrijavanja sanitarne vode, a to je bio jedan od projekata kapitalnih investicija. 

- Upravni odbor je donio odluku da se može ići u raspisivanje javnog poziva za postavljanje stolarije na Drugom paviljonu i sanacija svih 20 soba koje su u planu u narednom periodu - rekao je direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka Zoran Babić.

Do naredne godine i Prvi i Drugi paviljon trebalo bi da budu potpuno obnovljeni, kako bi studenti imali približno jednake uslove kao u novoizgrađenim paviljonima, poručuje resorni ministar. 

- Najsrećniji bismo bili da se može isprazniti oba paviljona i završiti u potpunosti, ali mislim da i ovaj tempo odgovara, 20 soba isprazniti i krenuti u renoviranje jednu po jednu i tako dovesti prvi paviljon u potpuno normalno stanje - istakao je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

U novoj akademskoj godini studenti mogu da očekuju i nove cijene smještaja. 

- UO ima obavezu da zaključno sa 1. novembrom donese odluku o novim cenama za 2017/18.godinu. Ako govorimo o pravilniku iz 2009. godine mi smo drastično ispod nivoa cijena koje bi studenti trebalo da plaćaju - dodao je Babić.

Mjesečni troškovi sada su između 20 i 25 maraka. Vijest o mogućem povećanju, studentima se nije svidjela.

Ova vijest nije došla do ministra. Ističe da cijenu smještaja definiše Upravni odbor Studentskog centra, ali da će razmotriti tu mogućnost ako dobije njihov prijedlog.