latinica  ћирилица
18/09/2017 |  15:58 ⇒ 19:08 | Autor: RTRS

Nastavljena izgradnja primarnog vodovodnog sistema "Crno vrelo" (VIDEO)

Nastavljena je izgradnja primarnog vodovodnog sistema "Crno vrelo". Ovaj projekat trebalo bi da obezbijedi stabilno snadbijevanje vodom 20 hiljada mještana rubnih dijelova Banjaluke i Prijedora.
Vodovod Crno vrelo - Foto: RTRS
Vodovod Crno vreloFoto: RTRS

Izgradnjom regionalnog vodovoda, vodu će dobiti devet hiljada domaćinstava banjalučke i četiri hiljade domaćinstava prijedorske regije. Za mještane ovih krajeva to je kraj više decenijskim mukama u snabdijevanju vodom.

- Vodu nemamo već duže vrijeme, a od velikog je značaja da se završi "Crno vrelo" - rekao je predsjednik MZ Borkovići Dragan Kremenović.

Ukupna vrijednost projekta je 12 i po miliona maraka. Zajedničke objekte finansiraju grad Banjaluka sa 60 odsto i grad Prijedor sa 40 odsto, dok će posebne objekte finansirati svaka lokalna zajednica na svojoj teritoriji.

- Za sada dinamika teče nesmetano, cilj je da se završi do kraja godine - istakao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

- Grad Prijedor je malo u prednosti ,jer smo završili i primarnu i sekundarnu mrežu - dodao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Nakon problema u finansiranju ranijih godina, novac za ovu fazu izgradnje je obezbijeđen, a vremenski uslovi diktiraće završetak izgradnje.