latinica  ћирилица
19/09/2017 |  11:58 | Autor: RTRS

Grabovac: Imenovanje Mašovića u Kolegijum direktora-političko

Predsjednik Republičkog odbora porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Marko Grabovac izjavio je da iza imenovanja Amora Mašovića za člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH stoji politika, dok odgovornost za to snosi Savjet ministara.
Marko Grabovac - Foto: Novosti.rs
Marko GrabovacFoto: Novosti.rs

"U izbor Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH djelimično se upetljala politika koja je imenovala Mašovića na ovu poziciju. Za sve ovo odgovornost snosi Savjet ministara, koji jedini može da ospori izbor novog Kolegijuma", rekao je Grabovac Srni.

On smatra neprihvatljivom odluku privremenog Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH da Mašović bude izabran za člana Kolegijuma, jer je to suprotno stavu Odbora i interesima porodica poginulih i nestalih iz Republike Srpske.

Grabovac je najavio da je za četvrtak, 21. septembar zakazao sastanak Republičkog odbora na kojem će biti riječi o budućoj saradnji porodica poginulih i nestalih iz Republike Srpske sa srpskim predstavnicima u Institutu za nestala lica BiH.

On je rekao da su na sastanak, koji će biti održan u Istočnom Sarajevu, pozvani članovi privremenog Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH Momir Škiljević i Milan Šikman, te novoizabrani član Kolegijuma direktora Instituta Nikola Perišić.

Privremeni upravni odbor Instituta za nestala lica BiH na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu izabrao je novi Kolegijum direktora Instituta u kojeg su imenovani Amor Mašović, Marko Јurišić i Nikola Perišić.

Republički odbor porodica zarobljenih boraca i nestalih civila zaključio je ranije da u Kolegijum direktora Instituta za nestala lica BiH ne može biti izabrani Mašović jer zanemaruje srpske žrtve rata.

Izvor: SRNA