latinica  ћирилица
19/09/2017 |  12:27 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

U Banjaluci otvoreno peto igralište (VIDEO)

U februaru je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pokrenuo akciju izgradnje dječijih igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama. Danas je otvoreno peto igralište u naselju Obilićevo, a u planu je izgradnja još 10 novih.
Otvoreno dječije igralište u naselju Obilićevo - Foto: SRNA
Otvoreno dječije igralište u naselju ObilićevoFoto: SRNA

Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić i direktor kompanije "Hemofarm" Banjaluka Biljana Marković otvorili su novoizgrađeno inkluzivno dječije igralište "Svako dobro" u Ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo, za šta je izdvojeno 50.000 KM.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je grad u prilici da sa društveno odgovornim kompanijama na više gradskih područja obogati prostor i djeci da mogućnost za igru i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

On kaže da je pet igrališta završeno, te da su u toku različite faze gradnje ili projektovanja na još desetak igrališta u različitim dijelovima grada.

Radojičić je naveo da su u toku i pregovori sa još nekoliko kompanija koje žele da se priključe akciji izgradnje dječijih igrališta, te pozvao i druge firme da se pridruže, ističući da Grad nudi lokacije u svim dijelovima grada.

Direktor kompanije "Hemofarm" pojasnila da je većina igračaka na ovom igralištu prilagođena djeci sa poteškoćama u razvoju s ciljem da mališani od najranije dobi, putem igre, prihvate i poštuju različitosti.

Dječije igralište u Ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo je peto igralište u Banjaluci sagrađeno od početka godine u velikoj akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.