latinica  ћирилица
19/09/2017 |  15:25 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

Cicović: Manifestacija u potpunosti opravdala očekivanja

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je danas u Novom Sadu da je velika manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" u potpunosti opravdala očekivanja.
Mlađen Cicović - Foto: SRNA
Mlađen CicovićFoto: SRNA

"Svi programi manifestacije realizovani su do kraja, a posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je svuda okupila veliki broj ljudi. To je i dokaz ogromne zainteresovanosti građana s obje strane Drine za najbolje moguće odnose Srpske i Srbije", rekao je Cicović u Regionalnoj privrednoj komori Novog Sada prije početka današnje promocije privrednih potencijala Srpske.

On je dodao da je posebna pažnja u okviru "Dana Srpske u Srbiji" posvećena jačanju privredne saradnje Republike Srpske i Srbije.

"Na najbolji mogući način Novom Sadu smo predstavili privredne potencijale Srpske, što će, uvjeren sam, vrlo brzo rezultirati uspostavljanjem još bolje privredne saradnje", istakao je Cicović.

On je podsjetio da su juče u Vranju, takođe, promovisani privredni potencijali Srpske. "Bili smo u posjeti najvećim vranjanskim fabrikama, a u razgovorima sa privrednicima tog grada pokazana je odlučnst za uspostavljanje maksimalno dobre saradnje privreda Srpske i Vranja", rekao je Cicović.

On kaže da će "kruna" promocije privrednih potencijala Srpske u Srbiji biti u četvrtak, 21. septembra.

"Tog datuma u Beogradu će biti održan svojevrstan forum za uspostavljanje zajedničkog okvira za, prije svega, djelovanje Srpske i Srbije na trećim tržištima i u regionu. Istovremeno, na tom forimu biće definisano konkretno šta je to što nas povezuje i na čemu ubuduće treba još više raditi", naveo je Cicović.

Osim Cicovića, novinarima u Regionalnoj privrednoj komori obratili su se i predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić.

Delegacija Narodne Skupštine Republike Srpske boravi u Novom Sadu petog dana velike manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

U delegaciji Republike Srpske su, osim Čubrilovića i Đurića, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević.

Manifestacija kulturnog, ekonomskog i turističkog karaktera "Dani Srpske u Srbiji", koja je počela 15. septembra u beogradskom Narodnom pozorištu, biće završena u četvrtak, 21. septembra.

Izvor: SRNA