latinica  ћирилица
19/09/2017 |  17:41 | Autor: RTRS

Vučić: Razgovarano o evropskoj perspektivi zemalja koje nisu članice EU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i premijerom Slovenije Miroslavom Cerarom, sa kojima je razgovarao o evropskoj perspektivi zemalja regiona koje nisu članice EU.
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović)

Pred 72. zasjedanje Generalne skupštine UN, lideri ovih zemalja u regionu razgovarali su i o ekonomskoj saradnji, boljim odnosima u regionu, saopšteno je iz Službe za medije predsjednika Srbije.

Vučić je posebno sa predsjednikom Crne Gore razmotrio brojne infrastrukturne projekte na kojima rade dvije zemlje, koje bi u narednom periodu trebalo neuporedivo bolje da ih povežu.

Predsjednik Srbije sastao se u Njujorku i sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, sa kojim je razgovarao o konkretnim koracima koje dvije strane treba da preduzmu u narednom periodu, da bi građani ovih zemalja imali opipljive koristi od uzajamne saradnje.

Vučić i Plenković razmijenili su stavove o bilateralnim odnosima, neophodnosti njihovog popravljanja, ali i sveukupnoj situaciji u regionu.

Izvor: SRNA