latinica  ћирилица
19/09/2017 |  18:25 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

Dodik se sastao sa ambasadorom Italije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas tokom sastanka sa ambasadorom Italije u BiH, Nikolom Minasijem, da je Republika Srpska stabilna, da republički parlament i Vlada funkcionišu i donose odluke uprkos manjim pokušajima destabilizacije.
Dodik - Minasi - Foto: SRNA
Dodik - MinasiFoto: SRNA

Na sastanku u Banjaluci predsjednik Srpske je prenio Minasiju da će za deset dana biti otvoreno novih 11 kilometara auto-puta Banjaluka-Doboj i da je u toku kapitalna rekonstrukcija Univerzitetskog kliničkog centra Srpske u Banjaluci. Naveo je i da je počela izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu, te upoznao italijanskog ambasadora o nizu novih projekata koji se rade ili su u planu.

Dodik je ponovio da je BiH kočničar razvoja Republike Srpske, da u parlamentu BiH nema većine, kao i da Savjet ministara nema većinsku podršku.

"Odluke se nerijetko donose bez konsultacija sa Republikom Srpskom i krši se dogovoreni mehanizam koordinacije, kao u slučaju Ugovora o Transportnoj zajednici", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske podržao je inicijativu italijanskog ambasadora da se u srednje škole u Republici Srpskoj uvede učenje italijanskog jezika.

Izvor: SRNA