latinica  ћирилица
19/09/2017 |  18:47 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Radnici Banje Dvorovi pozvali gradsku vlast na pregovore (VIDEO)

Radnici Banje Dvorovi koji od 11. septembra štrajkuju zbog sedam neisplaćenih plata pozvali su danas gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića i ostale gradske funkcionere na pregovore u petak, 22. septembra, u podne.
Štrajk radnika banje "Dvorovi" - Foto: RTRS
Štrajk radnika banje "Dvorovi"Foto: RTRS

Predsjednik Sindikata Banje Zoran Ostojić rekao je novinarima da su čelnici grada i lokalni odbornici pisanim putem pozvani da se u petak okupe u Banji Dvorovi i pokušaju pronaći rješenje za stanje u Banji.

Prvu sedmicu štrajka radnici ocjenjuju kao sedmicu ćutanja, ovu su najavili kao sedmicu dijaloga, a ukoliko se rješenje ne pronađe, najavljuju radikalizaciju štrajka i svakodnevne proteste ispred Gradske uprave u Bijeljini.

Okupljeni i danas ispred sjedišta uprave Banje Dvorovi, radnici su rekli novinarima da ni rukovodici kolektiva proteklih dana nisu dolazili na posao, tako da smatraju da su i oni u štrajku.

Radnici Banje Dvorovi u Bijeljini potpuno su obustavili rad zahtijevajući od rukovodstva isplatu tri plate iz ove i četiri plate iz prošle godine.

Predsjednik Sindikata Banje Zoran Ostojić rekao je na dan stupanja u štrajk da su radnici odradili vrlo uspješnu sezonu na otvorenim bazenima, ispoštovali banjske pacijente i dali šansu novom rukovodstvu, ali da više od 50 zaposlenih ne može više da preživi bez plata.

Račun Banje Dvorovi u avgustu je blokiran zbog akumuliranog duga.

Izvor: SRNA